Svatební den je jedním z nejdůležitějších v životě, a tak není divu, že chceme vypadat co nejlépe. Pánové si vybírají pečlivě ušité obleky a elegantní boty, zatímco dámy procházejí všechny možné obchody se svatební módou a hledají „ty pravé“ šaty. Součástí outfitu nevěsty však nejsou jen šaty, ale také i doplňky a boty. Právě tomu druhému dnes budeme věnovat pozornost: na co si dát pozor při výběru bot pro nevěstu?

Stylový vzhled

Jedním z nejdůležitějších otázek při výběru bot pro nevěstu je samozřejmě jejich design. Čím kratší jsou šaty, tím důležitější jsou boty – u velmi dlouhých šatů se pod nimi boty jednoduše schovají a vidíme je jen v krátkých okamžicích, kdy nevěsta stoupá po schodech nebo si sedá na židli.

Avšak nezávisle na tom, zda budou boty viditelné neustále, nebo jen na krátkou chvíli, stojí za to se ujistit, že vypadají stylově. Je třeba je dobře přizpůsobit šatům, a to nejen barvou, ale pokud možno také i vzhledem. Například pokud mají šaty neobvyklá zdobení (např. krajku v jiné než bílé barvě), je vhodné se ujistit, že podobné akcenty jsou i na botách.

Komfort

Další otázkou, která má značný význam, je také pohodlí svatebních bot. Pokud budoucí nevěsta obvykle jehlové podpatky nenosí, nemůžete očekávat, že se v nich bude najednou ladně pohybovat, a už vůbec nemůžete očekávat, že na úzkém několikacentimetrovém podpatku vydrží celý večer.

Ideálním řešením mohou být například lodičky na sloupku. Široký podpatek zeštíhlí a opticky prodlouží nohu a zároveň zajistí stabilitu, což se může ukázat jako důležité během noci plné tance a zábavy. K podobnému závěru dospěli i výrobci bot, protože v prodeji najdete velmi širokou nabídku lodiček na sloupku v teplých i studených bílých odstínech, které byly vytvořeny především s ohledem na nevěsty.

Obujte si boty před svatbou

Při nákupu svatebních bot se mnoho nevěst dopouští jedné velmi důležité chyby: své vysněné boty schovávají ve skříni a vytahují je jen na krátké zkoušení. Motivace je samozřejmě dobrá – nechceme přece, aby se ideální baleríny nebo lodičky na sloupku poškodily, však toto řešení by mohlo nevěstu připravit o noc plnou bolesti.

Je těžké posoudit, jaký komfort nabízejí boty, když je nosíte jen několik minut. Může se ukázat, že lodičky, které se Vám při zkoušení zdály dokonale padnoucí, po dvou až třech hodinách nošení hodně dřou. Řešení je velmi jednoduché: noste svatební boty několik hodin doma v bezpečných podmínkách. Tím způsobem se ujistíte, že jsou pohodlné.

I když šaty jsou nejvíce viditelné, to právě nevhodně zvolené boty mohou změnit svatbu z nejkrásnějšího dne Vašeho života v událost, na kterou bude chtít nevěsta zapomenout. Proto se vyplatí věnovat pozornost otázkám, které jsme zmínili výše, a boty si dobře přizpůsobit.

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.