VĚTŠINA Z NÁS MILUJE LÉTO. SLUNEČNÉ POČASÍ A DLOUHÉ DNY DODÁVAJÍ ENERGII A POZITIVNÍ NÁLADU. S BLÍŽÍCÍM SE ROČNÍM OBDOBÍM MUSÍME PŘIPRAVIT SVŮJ ŠATNÍK A SPRÁVNĚ HO VYBAVIT. ZDE JE PĚT PRVKŮ, KTERÉ BY V LÉTĚ NEMĚLY CHYBĚT VE VAŠEM ŠATNÍKU.

ŠATY

Ženy si zpravidla nedokážou představit svůj letní šatník bez šatů. Právě tento typ oblečení je často základem stylizací – formálních i méně formálních. V horkém počasí se šaty skvěle hodí. Budete se v nich cítit pohodlněji, prodyšněji, žensky a módně. Na trhu s oblečením není o nabídky nouze – k dispozici jsou různé modely v různých střizích, délkách a barvách. Zajímavé šaty připravila mimo jiné renomovaná značka Boss. Vzdušné, barevné verze s jemnými květinovými vzory Vám poskytnou pohodlí a dobře se hodí pro každodenní nošení. Boss nabízí také košilové a koktejlové modely pro slavnostní příležitosti.

VZDUŠNÉ KALHOTY

V létě potřebujete také kalhoty, ale klasické džíny, které má většina z nás v šatníku, nestačí. „Must have“ pro teplé dny jsou především vzdušné modely, které zajistí, že se ani v největších vedrech „nerozpustíme“, když jdeme na procházku, na nákupy nebo do práce. Kalhoty z přírodních látek budou velmi dobrou volbou. Hodit se Vám budou například světlé modely ze lnu, který nejen dobře vypadá, ale také pohlcuje vlhkost a má antibakteriální a antialergické vlastnosti. V létě doporučujeme také bavlněné kulotky, které nám zajistí cirkulaci vzduchu. Do práce se hodí cigaretové kalhoty v neutrální barvě.

LETNÍ KOŠILE

Velmi ženskou součástí šatníku v teplých měsících roku jsou letní košile. Střih, barva nebo potisk jsou individuální záležitostí. Můžete se rozhodnout pro klasické modely s límečkem (např. značky Boss), stejně jako pro verze v boho stylu s jemnými, módními vložkami, stuhami, výřezy. Na léto se hodí také vzorované košile s volánky, které celé stylizaci dodají lehkost. Vypadají dobře s kalhotami i sukněmi, takže je snadno zakomponujete do úspěšného outfitu pro horké dny.  

SAKO

Váš letní šatník musí být připraven i na mírně nižší teploty. Když není zrovna nejlepší počasí nebo když se chystáte na večerní akci, potřebujete něco teplejšího. Bundy a kabáty nemusí nutně fungovat v létě – v tomto ročním období se vyplatí mít dobré sako, které se hodí k šatům, sukni a kalhotám. Klasické, univerzální modely mohou být součástí kancelářské stylizace. Naopak sako v živých barvách, s originálními potisky nebo střihy si můžete vzít na letní koncert nebo schůzku.  

POKRÝVKA HLAVY

V letních vedrech musíte dbát nejen o svůj vzhled, ale také o své zdraví. V horkém počasí jsme vystaveni škodlivým slunečním paprskům, takže když jsme venku, musíme si chránit hlavu. Pátým velmi důležitým prvkem Vašeho letního šatníku by proto mělo být správné zakrytí této části těla. Ke vzdušným šatům nebo k módní baseballové čepici můžete nosit slaměný klobouk nebo šátek, a k sportovní stylizaci – módní čepici s kšiltem.

Původní článek: https://magazinmoda.cz/5-prvku-satniku-ktere-musite-mit-v-lete/

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.